mardi 23 octobre 2007

Erityisterveiset Pyssykankaalle


Teheranissa on huomattavasti vähemmän kulkukissoja ja -koiria kuin muualla Lähi-idässä olen nähnyt. Eräänä päivänä tässä kuitenkin istuin puistossa lukemassa persianläksyjä, kun eräs teheranilaiskatti lähestyi minua määrätietoisen näköisenä. Se iski minulle silmää, päästi ilmoille profeetallisen kurnaisevan naukaisun, tökkäisi tassullaan penkille jääneen pahvinpalasen maahan ja tassutteli tiehensä muina miehinä.


Ei mennyt kauankaan, kunnes ymmärsin sanoman: se lähetti terveisiä Pyssykankaan maahanmuuttajakissoille. Silmänisku oli salasanoma yksisilmä-Adrianille, profeetallinen naukaisu oli viesti Mustikselle, ja järjestelmällisyyttä osoittava siivousele oli huomionosoitus insinööri-Jassulle.


Nappaamani kuvan myötä siis terveiset Pyssykankaan-Ablalle ja maahanmuuttajakissoille.

5 commentaires:

Anonyme a dit…

Hei S!

Kuulin sattumalta sun seikkailevan siellä päin tätä nykyä, mahtavaa! Iranhan on aivan mielettömän ihana paikka, itselleni tulee yhä liikuttavia muistoja sieltä lämpimien ja yliystävällisten ja vieraanvaraisten ihmisten maasta! Todella kiva homma, vietäthän ikimuistoisen ajan siellä ja nauti täysillä kaikista perin persialaisista ihmeistä, ja rikastutua toki meidän muiden arkea hauskoilla kommenteillasi! Täytyykin tulla aina aika ajoin tsekkaamaan sun virtuaalista tajunnanvirtaa kun tylsämielisyys uhkaa.. Ja sano terkkuja Kismetiltä sille kissalle jos se tulee vielä sulle viestittelemään... :)

Kisu

Anonyme a dit…

aaabi,
kiitos kissakuvasta ja kertomuksesta!!! et ehkä kuitenkaan tainnut tajuta sitä neljättä viestiä: ota minut ja ruoki ja pidä hyvänä!!!
sinänsä ilahduttavaa, ellei siellä ole kovasti katukissoja, sillä niidenhän elämä ei kovin kaksista useimmiten ole.
pyssykankaan koko seurueelta rakkaat halaukset ja kehräykset! ex-miss liina, yksisilmä-adrian, poikansa mustis sekä johtava insinööri jassu r.

Anonyme a dit…

aaabi, vielä toinen asia: olisin tosi iloinen, jos voisit puolestani käydä tutustumassa sikäläiseen kosher-ravintolaan, kuten aioit tehdä. käsitykseni on se, että tuonkaltaista ruokaa syövän vähemmistön asiat ovat siellä kohtalaisella tolalla, mutta entisen kotikapunkinikin vuoksi haluaisin siitä silminnäkijätodistuksen!
ex-miss liina ja ne muut.

Anonyme a dit…

Pitkästä aikaa löytyi taas hetki viettää ihanaisessa seurassasi.
Muistuu taas entisestä elämästä mieleeni teatteri ynnä muu kulttuuri ja etenkin ne rivien välit, jotka kaikki muut paitsi valtaapitävät ymmärtävät ja joista voimaa elämään saavat. Iranilaisia leffoja on tulossa keväällä ulos liuta, mutta ken kääntäisi...Vai tuletko joskus taas iloksemme ja hyödyksemme. luuv eiruus

Anonyme a dit…

Kissoja!
Sinäkin Brutukseni, mutta ihan toisessa mielessä :-) Kaarina