dimanche 7 octobre 2007

Elama vakiintuu

Vihdoinkin alkaa tapahtua!

Sain tanaan vastauksen IFRIsta, josta tulee nyt sitten kotini nailla nakymin edes muutamaksi viikoksi. Huone tutkijaresidenssissa maksaa vain 15 euroa yolta. Siella oleskellessani voin sitten yrittaa loytaa pysyvampaa ratkaisua jostain muualta. IFRI on vahan kauempana kielikoulusta kuin tamanhetkinen hotellini, mutta muuten sijainti on oikein hyva.

Ranskalaisiin voi aina luottaa ;-)

Siskokulta kysyikin, onko asuntotilanne yhta hankala kuin annoin itselleni ennen lahtoa kertoa. Kylla se oikeastaan on. Pienia asuntoja on hyvin vahan, koska iranilaiset asuvat yleensa perheissa (usein vanhempien luona kunnes perustavat oman perheen). Lisaksi kalustetut asunnot on yleensa tarkoitettu firmojen palveluksessa oleville kansainvalisille bisnesmiehille, joiden maksukyky on vahan eri luokkaa kuin meikalaisen. Kaiken huipuksi kalustamaton asunto tarkoittaa teheranilaisittain yleensa sita, etta asunnossa ei tosiaan ole edes jaakaappia, lamppuja ei mitaan.

Minun syyslukukauden persianopintojanihan rahoittaa osin Audiovisuaalisen kulttuurin edistamiskeskus, mista heille suuri kiitos!

Toinen edistysaskel juurtumisessani Teheraniin on se, etta minulla on nyt paikallinen kannykka. Suomen yhteys lakkasi jostain syysta toimimasta toissapaivana, joten marssin Vali-e Asr -aukion puhelinliikkeeseen kysymaan neuvoa. Samalla selvisi, etta ulkomaalaiset voivat nykyaan avata prepaid-liittyman ilman mitaan muodollisuuksia. Niinpa teinkin, ja nyt minulla on iranilainen kannykkanumero +98 (0)935 541 2309. Uskallan julkaista sen ihan nain avoimesti netissa kaikkien pilasoittelijoiden uhallakin... En viela tieda, miten hyvin tekstiviestit kulkevat tanne. Laitoin eilen illalla pari tekstiviestia Suomeen, mutta vastauksia en ole saanut. Kaikkein ylpein olen kuitenkin siita, etta hoidin koko liittymanavauksen ja muut transaktiot persian kielella, koska liikkeessa ei osattu englantia. Hyva niin!

Ymmartaakseni IFRIssa on nettiyhteys, joten saatanpa kirjoittaa seuraavat postaukseni sielta. Kerrottavaa on vaikka milla mitalla: koko ajan ymparilla tapahtuu niin paljon kaikkea mielenkiintoista, etta naita viesteja voisi kirjoittaa paivittain roppakaupalla!

Pilvisesta Teheranista raporttinsa paattaa tahan
GranGanga

2 commentaires:

Anonyme a dit…

Onnea uuteen kotiin! Sun elama kuulostaa niin eksoottiselta. Mulla alko tyot, taalla puurran nettikahvilassa kun hotellin yhteys on niin murheellisen hidas. Mut mikas tas istues, nenan eessa vastapuristettua appelsiinimehua (ena hhimo portokalju) ja tupakka sauhuaa :-)

Voi hyin,

terhi

Anonyme a dit…

Heippa sinne Tehikseen!

Jännittävää, miten Iranista kertovat jutut tarttuvat silmiin ja korviin nykyisin aivan toisella tapaa kuin vielä muutama aika sitten. Tänä aamuna bongasin Hesarista pikku-uutisen Teheranin yliopistolla pidetystä mielenosoituksesta. Jäin miettimään, pidettiinkö tuota opiskelijoiden järjestämää presidentinvastaista mielenilmausta uutisarvoisena tapauksena paikan päällä, vai kuulimmeko asiasta täällä ulkomaailmassa vain siksi, että samainen presidentti ei länsimaissa nauti kovinkaan suurta arvostusta.

Pohtii Riikka