mercredi 14 novembre 2007

Lisää kuvia

Vielä Torbat-e Džâmissa: Ahmad Džâmin moskeijan iwanin hienoa kalligrafiaa:
Torbat-e Džâmissa näkyi paljon tällaisia jännittäviä (ehkä vähän keskiaasialaistyylisiä?) harsokankaisia turbaaneja:

Pyhätön sisätiloissa diskreetisti otettu kuva pyhiinvaeltajista. Kaikilla naisilla on yllään tšador, ja kengät otetaan tietenkin pois. Ne voi jättää lokerikkoon, tai niitä voi kantaa pussissa mukanaan.


Pyhätön sisätilojen peilimosaiikkia:



Imaami Rezan pyhättöä:




6 commentaires:

Anonyme a dit…

Heippa, Sampsainen!

Ihanaa saada nähdä kuvia tarinoiden höysteenä. Peilimosaiikin kimallus teki heti lähtemättömän vaikutuksen! -Tosin ensitulkintani otoksesta oli taidokkaasti kaiverrettu paviljonki, johon päivänpaiste siivilöityy, mutta sitten luin kuvatekstin...

Malttamattomana jään odottamaan jatkoa tarinoillesi, ne kun poikkeuksetta pelastavat harmaammankin päivän. Terveiset täältä jo vähän lumisesta Kalliosta :)

t. Riikka

Anonyme a dit…

Hei!
Ei muuta asiaa kuin yleistä kannustusta: tämä on erittäin kiehtovaa juttua ja vetävästi kirjoitettu, luen kaiken vaikka harvoin, jos koskaan, kommentoin.
t.TiinaCRS

Anonyme a dit…

Mahtavia kuvia! Sielläpäin kannattais matkata ihan jo noitten iwanien takia. Ja ilmasia leivoksia, kyllä teidän kelpaa ;-) Täällä on sentti lunta ja taivaalla outo valoilmiö!

Nautinnollisia päiviä toivottaa

Terhi

Anonyme a dit…

Hei! Hienoja kuvia tosiaan. On niin kiva, kun tätä kautta pääsee lähemmäs Irania.

Siinä pyhiinvaeltajasta otetussa kuvassa nainen näyttää rukoilevan ihan miesten keskellä. Näkyykö tätä usein? Minun ymmärtääkseni moskeijoissa pitäisi olla aina eri puolet naisille ja miehille. Enkä vielä ole missään törmännyt yhdessä rukoileviin naisiin ja miehiin. Eiväthän toisilleen tuntemattomat naiset ja miehet voi rukoilla yhdessä.
Miten muuten ihmiset noin yleensä suhtautuvat kuvaamiseen? Esim. moskeijassa. Vai näpsitkö kuvia vaivihkaa?

Taas tuli vähän kysymyksiä...
Terv. Handan

Anonyme a dit…

Kardeşim, hienoja kuvia! Mista ovat nuo herkulliset vihannekset? Taalla pain on tanaan 18.11. todella lammin paiva, +22 astetta! Saastan siis lammityskuluissa. Eilen istuttiin yhdessa meyhanessa seuraamassa...kylla: jalkapalloa! En büyük Türkiye başka büyük yok!

Anonyme a dit…
Ce commentaire a été supprimé par un administrateur du blog.