samedi 3 novembre 2007

Kommenttikommentti

Kiitos paljon rohkaisevista kommenteista ja yksityisviesteistä! On kiva kuulla, että poukkoilevat juttuni jaksavat kiinnostaa. Vastaan tässä Handanin kommenttiin.

Olen seurannut blogiasi jo jonkun aikaa, mutta vasta nyt uskaltauduin
kommentoimaan. Muistaakseni päädyin tänne Laurin blogin kautta. Linkitin myös
omasta blogistani blogiisi. :)

Kiitoksia! Minäkin olen jo aiemmin piipahtanut sivuillasi, kun Turkki on aina GranGangan sydäntä lähellä.

Iran kuulostaa mielenkiintoiselta varsinkin sinun kuvailemanasi. Kirjoitat
valtavan hyvin ja erityisesti yhteiskuntakuvauksesi kutkuttaa minua sosiologian
opiskelijana.

En voi ottaa kunniaa Iranin kutkuttavuudesta itselleni. Täällä riittää kaikenlaista mielenkiintoista seurailtavaa niin paljon, että tällainen vähäisemmilläkin kirjoituslahjoilla evästetty elämäntapaturisti intoutuu tavallista lyyrisempiin ponnisteluihin.

Miten siellä muuten on rautatieverkosto kehittynyt? Entäs hintataso
busseihin verrattuna?

Junia kulkee Irania ristiin rastiin, mutta maansisäinen julkinen liikenne on muutenkin varsin toimivaa. Paikasta toiseen pääsee junien lisäksi kätevästi myös eritasoisilla linja-autoilla ja lentokoneilla. Ja kaikki on halpaa.

Ja sitten vielä yksi asia: Tiedätkö, pärjääkö Iranissa turkin kielellä?
Olen kuullut, että pärjäisi.

En uskaltaisi luottaa pelkkään Turkin-turkkiin Iranissa matkustellessa. Puhun itse aika sujuvaa vaikkakin ruostunutta turkkia, enkä kyllä tahdo aina saada Iranin-turkkilaisten eli turkmeenia tai azeria puhuvan suuren vähemmistön puheesta ihan kauheasti selvää. Kyllä turkilla hinnat, aikataulut ja kuulumiset juuri ja juuri selvittää, mutta paikallisten puhe on niin farsivoittoista, että sen edemmäksi mitään luontevaa keskustelua ei kyllä saa. Mutta ei se mitään, tänne kannattaa tulla silti! Iranilaisten kanssa tulee kyllä toimeen :-)

İstediğiniz zaman Tahran'a hoş geldiniz!

GranGanga

2 commentaires:

Anonyme a dit…

abim,
yksi kysymys ruoista! söin teheranissa kerrassaan mainiota ruukkuruokaa, jossa samassa astiassa ol sekä alku- että pääruoka - enkän tietenkään muista nimeä...uunissa siis haudutettiin tuntien ajan annosruukkuja, joiden pohjalla oli lihaa ja kikherneitä ja tomaattia ja varmaan perunaakin sekä tietenkin sipulia. aterian aluksi syötiin maistuva liemi keittona. sitten tarjoilija toi pöytään puunuijia, joilla lihat + muut survottiin tahnaksi. ja se oli taivaallista!!!
oletkos sellaiseen törmännyt, kysyy ex-miss liina.

Anonyme a dit…

Olen otettu, että omistit ihan oman postauksen vain vastataksesi kysymyksiini. :) Kiitos vastauksistasi! Toivottavasti pääsen vielä joku päivä käymään Iranissa, insallah! Nauti meidän kateellisten puolesta, jotka eivät sinne tällä hetkellä pääse, kommenteista päätellen meitä riittää. Seuraavaa postausta jännityksellä odottaen,
handan