dimanche 30 septembre 2007

Istanbul'u dinliyorum, gozlerim kapali

(pahoittelen skandien puuttumista - maassa maan nappaimistolla!)

"Matkustan ympari maailmaa,
laukussa leipaa ja piimaa vaan,
jos mua hiukkasen onnistaa niin uuden ystavan saan.
Kun sanon paivaa, han sanoo merhaba.
Kun sanon paivaa, han sanoo merhaba."

(No niin no, piimaahan ei nykyaan noin vain pideta lentomatkalla laukussa, kun nesteita ei juuri saa ottaa mukaan, ja eikohan leivankin kuljetusta maasta toiseen rajoita jokin elintarvikedirektiivi... mutta kaikkia kielia globalisoituminen ei sentaan ole saanut hengilta!)

Neljan tunnin odottelu Istanbulissa matkalla Helsingista Teheraniin ei ole ollenkaan hullumpi ajatus. Tormasin heti transit-tiskilla Louiseen, joka oli palaamassa kotimaahansa (i:lla alkava Lahi-idan maa, jonka nimea en nyt viitsi tassa mainita). Juttelimme pitkaan lentoja odotellessa.

Kallion ablan suosittelemaa laventelikolonyaa kentalta ei harmikseni loytynyt, mutta koska younet jaivat vahiin ennen lahtoa, katsoin parhaaksi kayda tutustumassa taxfreen kosmetiikkavalikoimiin. Shiseido ja knit saivat minut vakuuttuneeksi siita, etta tarvitsen kipeasti ryppyja tasoittavaa voidetta (alyllisesta taantumisesta huolimatta aritmeettinen ikani ei ole vahenemaan pain), energisoivaa kreemia (persianopiskelu on uuvuttavaa puuhaa) ja ihon epapuhtauksiin pureutuvaa tahdasta (Teheranhan on valtavan saastunut kaupunki). Itseluottamukseni maara nayttaa olevan kaanteisesti verrannollinen pankkitilini saldokehitykseen...

Turhkish Airlinesilla on mukava lentaa siitakin syysta, etta lentoemannat tarjoilevat sen koneissa visne suyua eli hapankirsikkamehua, joka on lempparini jo Istanbulin-opiskeluajoiltani. Olen jo ajoissa ottanut selville, etta kyseinen marja on farsiksi آلبالو. S
emmoista tarjotaan sivistysmaissa. Koukkaus Turkin kautta oli hauskan symbolinen siksikin, etta Istanbul oli ensimmainen Lahi-idalta haiskahtava paikka, jossa olin opiskelemassa kielta ulkomaalaisille tarkoitetussa opistossa. Vuosi oli 1995... Sen jalkeenhan olin Kuwaitissa vuonna 1998. Jo oli aikakin ryhdistaytya farsinopiskelussa ja hakeutua nyt vuorostaan Teheraniin!

Koneessa nenan alla: Wheeler M. Thackston: An Introduction to Persian

1 commentaire:

Apekatt a dit…

Visne suyua!!! Nam! Täällä tykätään myös...